Om oss

Jag heter Anders Östergren och bor med familjen bestående av Lisa, Anton och Annie i Skegrie mellan Vellinge och Trelleborg. Vi flyttade hit under sommaren 2007 och trivs utmärkt. Vi känner att vi har nära till allt men bor ändå lite enskilt.

Barnen går på byns skola alldeles runt hörnet och trivs jättebra.

Jag har hållt på med hundar alltsedan 2002 då jag skaffade min första jakthund, en västsibirisk laika som jag köpte för att jaga med. Har man jakten som intresse faller det sig snart naturligt att skaffa sig hund och det har jag aldrig ångrat. Vi har jagat, tränat lydnad och spår och varit på utställningar tillsammans. Sedan dess har jag haft en schäferhund och två tyska jaktterriers.

I jakten förstod jag tidigt det stora värdet av att ha en lydig hund eftersom både utbytet och effektiviteten ökar. En bra jakthund i all ära men den är inte bättre än ekipaget i sin helhet.

Snart insåg jag att det inte bara gäller jägare och jakthundar utan alla hundägare - oavsett vad man håller på med. Alla behöver ett bra grundförhållande till sin hund som gör att man kan lita på den i alla situationer oavsett störningar.

Jeppe Stridh träffade jag för första gången 2003 och då fanns hans verksamhet på Svenstorp utanför Lund. Hans koncept och hans person föll mig genast i smaken och jag fascinerades av hur enkelt allt såg ut i hans händer. Efter att ha gått grundkurs och fortsättningskurs med två hundar hos honom i Veberöd blev jag tillfrågad om jag ville börja en instruktörsutbildning och den avslutades hösten 2006.

Med över två års utbildningstid är det utan tvekan den mest krävande och givande instruktörsutbildningen i Sverige. Extra roligt och smickrande är det med tanke på att denna utbildning inte kan sökas utan de som Jeppe anser har fallenhet och intresse för uppgiften blir tillfrågade.

Efter min "examen" började jag hjälpa hundägare privat med deras hundar, för att sedan utöka med gruppträning för att få alla de störningar som man måste ha för att kunna kalla det lydnadsträning.

Vi höll till på olika platser runt Falsterbonäset och 2005 startade jag Östergrens Hundskola sedemera Östergrens Hundägarskola AB som numera finns i Skegrie.

 

 

familjen 2010l

Anders Östergren Diplom