Kurser

Grundkurs

Kommande grundkurser startar v 34 2020 och nästa igen ca v 42.
Kontakta oss för mer information.

På grundkursen arbetar vi med att lägga en god grund att stå på. Vi lägger stor vikt vid att bygga en dialog mellan hund och förare där hunden söker kontakt och svarar på dom signaler vi skickar trots att störningarna successivt ökar. Vi blandar alla åldrar och raser för att ge deltagarna en så bred och bra bild som möjligt av vad hundträning är.
Kursen är 8 gånger á 2 timmar.

Repetitionskurs

Nästa repetitionskurs startar v 33 2020.
Kontakta oss för mer information.
Repetitionskursen är på fyra gånger á 2 timmar och till för dom som vill fräscha upp kunskaperna från grundkursen, kanske inför fortsättningskursen.

Fortsättningskurs

Nästa fortsättningskurs startar under hösten 2020.
Kontakta oss för mer information.
Kursen är till för dem som gått grundkursen och som vill utvecklas ytterligare. Gruppens storlek och störningarna ökar och hundarna är mestadels lösa. Passivitet varvas med aktivitet och inkallning under lek. Allting i högt tempo. Kursen är fyra gånger á 2 timmar.

Privatlektioner

Kontakta oss för mer information.
Vi erbjuder privatlektioner både här hos oss och efter önskemål och behov även hemma hos Er. Det kan vara så att man inte har möjlighet att gå grundkurs och istället vill arbeta hemma i lugn och ro eller på platser där man upplever sig ha problem.

Problemhundar

Kontakta oss för mer information.
Begreppet problemhund är en lika omdebatterad som vanlig benämning på en hund som av ägare och/eller omgivning uppfattas som problematisk och onormal i olika avseende. Sanningen brukar vara att de oftast inte alls är speciellt annorlunda utan att förare och hund bara inte pratar samma språk. Till skillnad från många andra välkomnar vi även dessa hundar och deras ägare till våra träningar och hundkurser.Det är trots allt dom som har det största behovet.

Föredrag/ Information/ Clinic

Vid intresse vänligen ring eller maila.
Kontakta oss för mer information.
Vi åker också, i mån av tid, ut till klubbar, valpträffar, uppfödare, hundskolor mm och informerar om hur vi tränar och varför. Om intresse finns arbetar och visar vi givetvis också rent praktiskt med hundar.

Bilder från Östergrens Hundägarskola Bilder från Östergrens Hundägarskola
Bilder från Östergrens Hundägarskola kurs1

Östergrens Hundskola ligger i Skegrie i närheten av Näset / Skanör / Falsterbo / Höllviken / Vellinge / Trelleborg / Svedala / Malmö.