Här försöker jag skriva då och då om sådant som är aktuellt – saker som har hänt och skall hända, om ekipage som varit duktiga och om egna hundar.

 

2020-12-15

Anmälan till kurser
Louise Fridh och Mikael Håkansson, instruktörer här sedan många år, kommer framöver att i egen regi hålla i kursverksamheten som Skegrie Hundägarskola. Platsen är densamma som alltid.

2020-04-16

Med anledning av Coronaviruset
Vi har bestämt oss för att köra våra kurser som vanligt. Skulle våra myndigheter komma med andra riktlinjer följer vi naturligtvis dem. För att minimera risker har vi flyttat isär stolarna, vi hälsar inte fysiskt i övningarna som vi brukar, vi spritar alla stolar, bord handtag mm efter varje kurs och vi serverar fika vid borden för att slippa köbildning.

2017-12-07

Kira 
Monica påhlsson och hennes hund Kira fick priset för bästa framsteg när vi hade avslutning på årets näst sista grundkurs.

Stort Grattis 

 Monica och Kiral
2017-12-04

Nora & Cookie
På årets sista Grundkurs fick Nora & Stefan Wedin och deras hund Cookie pris för bästa framsteg.
Grattis och Lycka till önskar Anders, Louise, Michael & Anton

Nora Weinl
2017-10-25

Bästa Framsteg
Anette Grönroos och hennes hund Enzo fick pris för bästa framsteg på senaste avslutningen. Vi gratulerar och önskar lycka till i framtiden.

Hälsningar Anders, Louise, Michael och Anton

Anette o Enzol
2017-08-01

Bästa Ekipage
Vi ligger lite efter med presentationerna av våra ekipage som fått pris för bästa framsteg.

Här kommer i alla fall Jenny Maga från Höllviken och hennes rottistik som fick pris för sina fina insatser under kursen.

Grattis önskar Anders Louise Michael och Anton 

 

Jenny Magal
2017-07-27

Uppe igen
Då fungerar hemsidan igen tack vare min eminenta hemsidestillverkare Madelaine Larsson på Elefant Webb som alltid är snabb till att kunna hjälpa när det blir problem.

2017-07-25

Hemsidan nere
Hemsidan kommer under dagen att stängas ner pga problem med spam. Vi hoppas kunna öppna den igen inom några dagar.
Under tiden finns vi på facebook för anmälan, kontakt inför kurs mm.

2016-12-24

God jul

Även detta året går mot sitt slut och med detta kort vill vi önska alla kunder en God Jul.

 Julbild 2016ll
2016-07-07

Kursavslutnig
Nu har vi lite ledighet att se fram emot sedan sommarens sista Grundkurs hade avslutning i tisdags. Lite regn under utepasset men det har varit sol resten av gångerna så vi kan inte klaga.
Jocke och hans lilla spaniel gjorde bra ifrån sig hade en jättefin utveckling, väl värd att lyfta fram och vi önskar er lycka till framöver.

Anders, Mikael, Pia och Nina

Jockel
2016-06-28

Avslutning
Det var inte vilken tårta som en av våra elerver hade med sig på avslutningen.

Helena von Sydow har på heltid blivit konditor och ni hittar henne på följande länkar:

www.widas.se

Widas Facebook

Widas Rosa Vagn

Superfin och supergod. Rekommenderas starkt.

Avslutningl
2016-06-24

Glad Midsommar 
Vi önskar alla en riktigt trevlig Midsommar!

Familjen Östergren

Midsommar 2015l
2016-06-15

Anna och Tedddy
Det är med blandade känslor som man har en kund som kör 20 mil ToR från Halland varje vecka för att gå en grundkurs. Tråkigt för att hon inte hittat någon som kan hjälpa henne på närmare håll och kul för att vi lyckades.
Anna har gjort fantsastiska framsteg med både sig själv och med schäfern Teddy.
Dom fick pris för bästa framsteg under vår senaste Grundkurs. Tänkte lägga ut en liten filmsnutt på ekipaget på Facebook inom kort.

Anna och Teddyl
2016-06-06

Slavica och Eldron
Vi hade avslutning på årets första grundkurs för ett par veckor sedan och bland många duktiga ekipage knep Slavica och rottweilern Eldron vårt pris för bästa framsteg. Den första gången drog hunden sina ägare efter sig i sina utfall mot andra hundar. Att se honom de sista gångerna på kursen okopplad och harmonisk var jättekul. Nu går dom med stor framgång även löshundskursen.
Jätteduktiga är ni. Fortsätt så.

 Eldron och Slavical
2016-04-14

Våren 2016
Efter en lång höst med mycket kurser och jakt har det varit på sin plats med lite semester och vintervila. Vi har hunnit med lite skidåkning i Italien och en tur till Stockholm Gaimfair för att nämna något.
Nu är våren här och kursverksamheten är igång igen och de två första kurserna är redan avslutade vilket jag återkommer till inom kort.
Kommande vecka startar både en nu Grundkurs och en Fortsättningskurs (Löshundskurs).
Välkomna!

 

 GK 02 2016 2ll
2015-12-20

Maria Leo och Atlas
Under veckan som gick hade vi årets två sista kursavslutningar. I den ena gruppen fick Maria Leo och hennes hund Atlas pris för bästa utveckling.
Ni har varit jätteduktiga.

Lycka till!
Anders, Mikael och Pia

Maria Leol
2015-12-03

Schäfern Teddy
Under förra veckan tog jag på mig att ha en Schäferhanne på 18 månader från Ängelholm på inackordering eftersom den gått helt ur hand på sin ägare. Den hade trots sin ringa ålder hunnit skaffa sig en del problembeteende relaterade till andra hanhundar. Efter två jobbiga dagar för både Teddy och mig började sakerna falla på plats och det mesta visade sig bero på felaktig koppelhantering och osäkerhet hos ägaren. 
I söndags var vi med på Fortsättningskursen på Stridhs Hundägarskola i Veberöd och han klarade det utan större problem och matte kunde gå själv sista stunden. Med tanke på att kursen utan tvekan är Sveriges mest kvalitativa och krävande vardagslydnadskurs får man säga att resultatet blev bra. 
Den stora utmaningen blir nu att inte matte faller in i gamla mönster utan lär sig ett helt nytt sätt att vara med hunden. Fortsättning följer.

Tack till Jeppe och Sally för att vi fick vara med.

 Teddy 4l

Teddy 2l

15-10-20

Bästa utveckling
I veckan som gick var det återigen dax för kursavslutning, denna gången för torsdagsgruppen. Håkan & Linda Freij och deras hund Kinaih fick då en utmärkelse för sina framsteg under dessa 8 veckorna. Mycket bra kämpat!

Lycka till önskar

Anders, Mikael & Pia

Freijl
15-10-14

Kursavslutning
I tisdags var det tid för avslutning för tisdagskursen. Mona & Börje Eriksson och deras storpudel Evita fick då pris för sina framsteg under hösten.
Grattis och lycka till!

Hälsningar 

Anders, Mikael & Pia

 Monal
15-09-30

Höstens Fortsättningskurs
Nu är det dax att anmäla sig om man vill var med på höstens fortsättningskurs (löshundskurs).
Starten blir den 18 oktober och kursen är under 4 söndagar mellan kl 10-12.
Välkomna!

Anders, Mikael & Pia

 FK Vren 2014
15-07-30

Pia Sundgren och Klara
Just nu har vi ett välbehövligt kursuppehåll och börjar inte igen förrän den 18 augusti. På våren/sommarens sista grundkurs kan vi berätta att Pia Sundgren och hennes hund Klara uppmärksammades för sitt arbete och sina stora framsteg.
Jättebra jobbat.

Trevlig Sommar!

Pia S och Klaral
15-07-22

Esso & Sebastian
Vi vill gratulera vår instruktör Louise Fridh och hennes man Jonas till deras första barn. Han skall heta Sebastian och föddes 30 juni. Dessutom hann dom med att gifta sig i sista stund också, den 31 maj.
På bilden "vaktas" den lille av hunden Esso :-)
Stort Grattis.

 Esso  Sebastianl
15-06-19

Glad Midsommar
Vi på Östergrens Hundägarskola önskar alla en Glad Midsommar.
Anders, Louise, Mikael och Pia

 

Midsommar 2015l

15-05-08

Lena, Rickard och Cero 
Tiden går fort och vi har hittills haft två kursstarter i vår. I tisdagsgruppen som hade avslutning i tisdags fick Lena & Rickard Rafstedt från Malmö och deras hund Cero pris för sina framsteg.

Grattis och Lycka till önskar Anders, Louise, Mikael och Pia

 lenalafstedtl
15-02-24

 

Rosita och Nico
Det sista som hände under förr säsongen men som jag tyvärr inte har hunnit skriva om förrän nu var att Rosita Martinsson tillsammans med sin schäferhund Nico fick pris för sina insatser. Nico är ett bra exempel på att det går att få ordning även på hundar som visar "problembeteende". En av de viktigaste delarna i lösningen brukar vara att förarens utstrålning måste förändras. I detta svåra arbete gjorde Rosita ett jättebra arbete med sig själv och sin hund.

Lycka till!
Anders, Louise & Mikael

Rosita  Nicol
14-12-31

Gott Nytt År
Tiden går fort och ytterligare ett år är till ända.
Vi ser fram emot 2015 och vill så här i sista stund önska alla ett gott nytt år.

Hälsningar Anders, Liza, Anton och Annie med hundar

 Gott nytt r 2014l
2014-12-24

God Jul
Vi vill önska alla gamla och blivande kunder en riktigt God Jul!

Anders & Liza med familj

 Jul 2014l
2014-12-19

Per och Malin
Vi tycker som bekant att det är roligare och viktigare att premiera ekipage som av olika anledningar har haft det jobbigt på kursen, Ofta för att hunden är av det svårare slaget. Så även i detta fallet.
Per och Malin har kämpat på och inte tappat gnistan och kunde gå lös med hunden i gruppen i slutet av kursen.
Helt klart en bedrift ni skall vara stolta över.

Lycka till!

 Per  Malinl
2014-11-23

Årets första drevjakter
Nu har årets drevjakter satt igång på allvar.
Först ut var vår egen jakt på Björnstorp då jag hade turen att skjuta en fin dovhjort. I förra veckan var vi på Vanås, i helgen på Ållskog och i morgon skall vi till Kronovall på Österlen.
Bilden är från förra helgen då vi var bjudna på fasanjakt i Bogö skov i Danmark.

 Danmark 2014l
2014-11-17

Familjen Hulting och deras boxer
Vid senaste kursavslutningen fick familjen Hulting ett pris för sina framsteg med deras boxertik som är en riktigt rastypisk boxer. Fullt ös hela tiden! Ett riktigt bra jobb med en inte helt lätt hund. Vi önskar er lycka till.

Hälsningar Anders, Louise och Mikael

Hultingl
2014-11-10

 Ola Vendel
Även om det var några veckor sedan nu vill vi presentera Ola Vendel och hans boxer som vid den näst senaste kursavslutningen fick pris för sina framsteg. Lite kvar att jobba med men en mycket bra utveckling från starten och det är det som premieras.

Lycka till önskar Anders, Louise & Mikael

 OlaVendell
2014-09-20
 Efter en skön sommarsemester är vi nu igång igen med hösterns kurser. vår tyska jaktterriertik Dixie har nu fått ett nytt hem hos hundtränaren och jägaren Bartek Breijski på Linderödsåsen. Förra veckan var jag i Würtzburg, Tyskland och hämtade vår nya valp, Nebel von der Meinschleife eller Shiva som hon numera heter. Jag ser redan många egenskaper som jag tror kommer att göra henne till en bra jägare.  Tysklandl
2014-07-03

Bully bästa framsteg
Kursavslutning igen, denna gången på sista kursen före sommaruppehållet. Bland många duktiga hundar och ägare kunde Hanna Feldt Takkula ändå få ett pris för sina framsteg med hunden Bully, en riktigt glad och trevlig liten hund.
Lycka till önskar Anders, Louise och Mikael.

Bullyl
2014-06-15

Bockjaktspremiär
I Danmark jagar man som bekant råbock redan från den 16 maj.
Vi kom ner redan kvällen innan och efter en god middag kunde vi gå till sängs för att orka stiga upp i ottan.
Under helgen sköt jag två bockar under de mest spännande jakter jag hittills haft på rådjur. Platsen vi var på ligger nära Stege på Mön.
Helt fantastisk helg.

Danmark 2014
2014-05-15

Kursavslutning
När årets andra grundkurs hade avslutning i tisdagskväll fick Teresia Armyr och Daniel och deras hund Ozzie pris för bästa framsteg för att dom kämpat på och gjort ett jättebra jobb även om det varit uppförsbacke ibland. Vi önskar er lycka till i framtiden.

Hälsningar Anders, Louise och Mikael

Teresial
2014-05-11

Vårens fortsättningskurs
Nästa söndag, den 18 maj, startar vårens löshunds-, fortsättningskurs. På kursen jobbar vi nästan uteslutande med lösa hundar och även med inkallning under lek. För dom som är intresserade och känner sig lämpade finns det plats kvar.

Välkomna!

 2014-05-05

Ny instruktörselev
Redan i höstas började Mikael Håkansson från Gislöv här som vår senaste instruktörselev. Mer om honom kan ni läsa under instruktörer där han skriver lite om sig själv.

Hkanssonll
2014-03-23

Slut på jaktsäsongen
Så är då jaktsäsongen slut och skönt är väl det så man har något att se fram emot igen när hösten står för dörren nästa gång.
En bild från ett snöigt Österlen och Kronovall får sammanfatta detta jaktåret.
Tack till alla ställen, stora som små, där jag har varit med under året.

kronovall 2013
13-01-12

Kursavslut och årsavslut
För första gången fick vi ställa in ett kurstillfälle den 19 december pga storm.
Kursavslutningen blev istället den 2 januari och det innebär också uppehåll och semester för oss tills i mitten av mars.
På årets sista grundkurs fick hunden Enzo ett litet pris för att han alltid är så pigg, glad och arbetsvillig och alltid orkar trimma upp sin ägare Björn Skarin. Han har också ett stort tålamod med sin husses humör när han inte alltid hänger med i Enzos svängar :-)

enzol
13-12-31

Gott Nytt År
Vi önskar alla ett Gott Nytt År och god fortsättning på det nya året. 

Anders med familj, Louise och Mikael

 gott nytt r 2013
13-12-24
God Jul och Gott Nytt År
Östergrens Hundägarskola önskar alla en riktigt god jul och ett gott nytt år.
julen 2013l
13-12-09

Bästa framsteg
Den 3 december hade vi återigen avslutning på en grundkurs och denna gången blev det Susanne Höft och Mikael Janson och deras hund Chico som fick pris för bästa framsteg. Fantastiskt bra jobbat alla tre.

chicol
13-12-01

Slut på fortsättningskurs
Så var sista gången på höstens fortsättningskurs också över och det var en trevlig blandning hundar att ha på kurs. Inga hundbråk och vakna hundägare. Hoppas på lika bra fortsättningsgrupp till våren :-)

 fk hsten 2013l
13-10-27

Torsdag och kursavslutning
I torsdags var det kursavslutning igen och allt gick som på räls. En mycket duktig grupp med många starka framsteg där vi ändå till slut kunde kestämma oss för att Mikael och Sara Skanby med sin tuffa lilla tik Charlie var dom som gjort de största framstegen.
Vi önskar er lycka till.

Hälsningar Anders & Louise

 charlie2l
2013-10-10 

Hundens dag
Förra veckan var vi inbjudna att prata hundhantering och hundars beteende när Öresunds Veterinärklinik hade Hundens Dag på sin anläggning i Malmö.  På plats var även Djurskyddet Malmö och Purina Hundfoder m fl. Kunder fick rabatt på vaccinationer och gratis munkontroll och kloklippning mm.
Mega Pannkakor bjöd alla kunder på stora välfyllda pannkakor av olika slag.
En mycket lyckad dag även om vi var tvungna att bryta lite tidigare pga kurs på hemmaplan.

 resundsvetl
2013-10-07

Kursavslutning igen
Denna gången fick Monica Ersson och hennes "nya" hund Hugo pris för sina insatser. Hugo var ett 3-årigt litet stör i början som bara skällde men efter några gånger blev det bättre och i slutet gick Hugo med Monica lös hela tiden :-).
Men kursavslutning betyder också nu kursstart och den var i tisdags. Verkar vara en trevlig samling hundar och ägare.

Lycka till Monica!

monica  hugol
2013-09-19

Öppet Hus
Nästa Torsdag den 26 september är det öppet hus på Öresunds Veterinärklinik i Malmö mellan kl 08-20.
Östergrens Hundägarskola kommer att vara representerade för att svara på eventuella frågor om hundträning, praktisk hundhantering och hundars beteende. Alla är välkomna och kliniken erbjuder rabatter på bl a vaccinering mm.
Ta chansen och kom in och hälsa på.
Mer om evenemanget hittar ni på deras hemsida: www.veterinarkliniken.se

 resunds veterinklinikl
2013-08-29

Mette och Alex
När hundlöpet nyligen gick av stapeln i Malmö var en av våra kursare (vorstehhunden Alex) med och sprang. Med sig hade han Mette Deichmann som är veterinär på Öresunds Veterinärklinik. De vann sin klass Damer Elitmotionär.
Så sent som i februari blev Alex påsprungen av två busande hundar med ett benbrott som följd. Rehabiliteringen verkar ha gått bra.
Alex ägs av Jeanette Stenholm som också arbetar på Öresunds veterinärklinik.
Grattis allihopa!

mette alexl
2013-08-26

Kursstarter resten av året
Bosjöklosters jaktmässa som gick av stapeln under helgen brukar kännas som slutet av sommaren och början av hösten med starten av en ny jaktsäsong. Jag hade inte tid att vara där i år men en av mina valpköpare, Tomas Nilsson med sin lilla tysk jaktterriertik, hade en liten uppvisning på stora planen.
Nyligen startade vi två nya grundkurser och det innebär att det bara är två kvar detta året. Det kommer att bli en kursstart ca v 41 (tisdagar) och en ca v 42 (torsdagar). Vill man vara med är det dax att anmäla sig med ett mail nu. Vill ni komma och se hur vi har det på våra kurser är ni välkomna men ni måste ringa innan så det passar.
Fortsättningskursen kommer troligen inte att startat förrän första första veckan i oktober.

Välkomna!

2013-08-01

Patric och hans dobermann
Nyligen hade vi kursavslutning på sommarens senaste grundkurs då Patric Jönsson och hans dobermann blev utsedda till bästa ekipage. Vi önskar er lycka till och hoppas ni får en fortsatt skön sommar.
Anders & Louise

 

 

patrikl
 2013-07-27

Hundens dag i Tollarp
Den 13 juli var det hundens dag i Tollarp där Berras Hundägarskola hade en uppvisning med en grupp kursare. Tollarps BK hade en uppvisningsgrupp på plats och det var bara för publiken att välja var man vill gå kurs om man vill ha en glad och lös hund vid sin sida.
Jägarförbundet hade med sig två uppstoppade vildsvin som man kunde prova sina hundar på. Det var många som nappade, även ickejagande raser.
Ett trevligt evenemang.

 

hundens dagl
2013-06-30

Fortsättningskursen är slut.
Förra söndagen var sista gången på fortsättningskursen och allt gick bra. Nästa gång vi kör denna kurs blir till hösten och det går bra att anmäla sig redan nu.
Tack till alla er som var med och lycka till.

Anders och Louise

 fkll
2013-06-20

Glad Midsommar
Östergrens Hundägarskola önskar alla en Glad Midsommar!

Hälsningar Anders med familj

midsommarll
2013-06-18

Kursavslutning igen
Nu har vi haft kursavslutning igen på Hundägarskolan. Denna gången fick Johan Sköld från Malmö priset för bästa framsteg. Vi önskar Johan, Sara och deras hund lycka till.

Anders & Louise

johanll
2013-06-12
Bockjakt på Själland och Mön
Den 16 maj börjar årets bockjakt i Danmark. Vi var bjudna ner till vår vän Palle Madsen i år igen för att jaga. Han har jakt både på Själlandssidan och Mön. Naturen är nästan som i Skåne men mer böljande landskap och fler buskage och lähäckar insprängt i odlingslandskapet. Det gör att rådjur och annat småvilt stortrivs och rådjurstätheten är mångdubbel mot här. Jonas Påhlsson fick en bock men själv blev jag utan i år.
 mn13ll
2013-06-05

Kursavslutning
Årets första kursavslutning, den 30 maj, i strålande väder och bland många duktiga ekipage kunde vi ändå ge Kerstin Bjärsjö från Bodarp och hennes rottis ett pris för bästa framsteg.
Lycka till!

 kerstinll
2013-05-25

Fortsättningskursen
Lördag kväll och allt är klart inför kursstarten (Fortsättnings-/löshundskurs) imorgon. Vi hoppas bara på fint väder eller i alla fall uppehåll. Skall bli jättekul med nysammansatt grupp på ny plats.
Vill någon vara med finns möjlighet fortfarande. För er som bara vill komma och titta så går det bra men ni måste ringa innan.
Välkommna!

kursstartll

2013-04-29

Vårens Fortsättningskurs
Efter myckat knåpande har vi nu lyckats hitta en lämplig helg för att kunna starta vårens fortsättningskurs. Kursen är under fyra söndagar mellan kl 10-12 och startdatum blir den 26 Maj. På fortsättnings-/löshundskursen fortsätter vi där vi slutade på grundkursen men med högre tempo och inkallning av hundar under lek etc.
Bilden är sedan 2012.

fk vren 2012ll
2013-04-14

Eftersökskurs
För er som är intresserade av att lära er mer om eftersök kan jag rekomendera en kurs som min kollega Joni Viitanen och hans kompis Jesper Einarsen kommer att köra framöver. Jesper är en erfaren eftersöksjägare med massor av skarpa eftersök bakom sig.
Titta gärna in på länken om ni är intresserde.
http://www.stulander.se/2013/04/10/eftersokskurs/

2013-04-10

Nu är säsongen igång igen
Nu är säsongen äntligen igång igen efter en "vår" med minst sagt oberäknerligt väder. Tisdagar och torsdagar är igång för fullt och framöver startar vi nya grundkurser både cirka v 22 och v 24 och på dem finns det platser kvar.
Välkomna!

kursstarter

2013-02-27

Nu drar vi igång igen
Nu är det snart dax för årets första grundkurs att starta upp. Det blir kursstart  tisdagen den 19 mars. Den är "tyvärr" fullbokad men nästa igen kommer att starta kort efter och det blir på torsdagar. Sen fortsätter det under hela året.
Vårens Fortsättningskurs startar sannolikt i slutet av april och blir på söndagar.
För er som vill anmäla er är det hög tid nu!
Välkomna!

2013-02-05

Louise Fridh färdig instruktör
Under hösten blev Louise Fridh färdig med sin instruktörsutbildning här på Hundägarskolan.
Hon började som instruktörselev för två och ett halvt år sedan efter att ha gått grund- och fortsättningskursen med sin hund Esso. Hon har nu varit med och utbildat åtskilliga elever och hundar, arbetat med lätta, svåra, rädda och tuffa individer och allt däremellan. Hon är duktig på att läsa av och arbeta praktiskt med hundar och viktigast av allt -med deras ägare.
Jag och Liza önskar Louise lycka till med egen verksamhet i framtiden. Alla kan dock vara lugna för hon kommer att vara kvar här också framöver.
Ni når henne på telefon 0702-40 53 19.

louise diplomll

2013-01-20

Slut för 2012
Lagom innan jul hade vi avslutning på årets sista grundkurs där Anders, Linda och deras hund Morris fick den välförtjänta utmärkelsen för bästa framsteg. En pigg och trevlig hund med mycket motor och vilja som därför kräver mycket förare om det skall bli bra. Och det blev det.
Grattis och Lycka Till!

linda m fam

2013-01-07

MyDog mässan 2013
Igår kväll kom vi hem efter en helg på årets Mydogmässa som årligen hålls på Svenska Mässan i Göteborg. Vi hade turen att bo på Gotia Towers vilket innebär att man i princip kan ta hissen ner och sen är man där. Vi såg en del föredrag och flanerade runt bland utställningsringar och utställare.
Mitt i allt hittade vi två kursare- Sofie Lundquist från Malmö som föder upp JR terriers i Opal Springs Kennel och hennes valpköpare Siri Hellborg från Lund med den nu utställningsmerierade hunden Iris som blev BIM sista dagen.
Inte undra på att de ser glada ut...

sofie och sirill

2012-12-30

Kursavslutning
Den 11 december hade vi avslutning på årets näst sista grundkurs. Eftersom snön kom tidigare än beräknat blev vi tvungna att ploga hela träningsplanen. En ljus, fin och julig inramning blev det om inte annat.
Janni Wallin och Alexander Andersson (och deras hund naturligtvis) fick pris för sin utvecklig.
Gott Nytt År och lycka till önskar vi er alla.

alex  janni

2012-12-23

God Jul och Gott Nytt År
Vi tackar vänner, kursare och konkurrenter för det gågna året och önskar alla ett gott nytt. Vi kommer att ha vinteruppehåll till i mitten på mars då vi drar igång igen.
En hel del grejer har hänt under året, bl a har vi gått från enskild firma till AB. Vår instruktörselev Louise Fridh har också blivit färdig instruktör men mer om det senare.

god jul 2012ll

2012-11-28

Årets sista forstsättningskurs
Normalt kör vi två fortsättning-eller löshundskurser om året, en på våren och en på hösten, så även i år. Höstens kurs slutade för några veckor sedan och allt gick bra utan några incidenter. En jättetrevlig grupp där ekipagen höll mycket hög standard.
Dom som är intresserade av hur vi arbetar eller rättare sagt av att se målet vi arbetar mot, är välkomna att komma och titta till våren då nästa fortsättningskurs drar igång.
Lycka till allihopa!

fk vren 2012ll

2012-10-29

Helena von Sydow och Sune
Från senaste kursavslutningen kan vi rapportera att Helena von Sydow och hennes hund Sune gjorde en mycket bra utveckling under kursens nio veckor och fick därför ett pris för sina insatser.
Stort Grattis och lycka till!

Fler bilder kommer snart att finnas under Galleri/Kurser

helena von sydowll

2012-10-22

Älgjakten 2012
Under "älgveckan" var vi även detta året i Östmark utanför Torsby i Värmland och jagade. Vi var tre skåningar och en norrman som bodde tillsammans i ett hus ungefär mitt i jaktområdet.
Bosebergs VVO ligger i Gräsmarksreviret och av den anledningen hade vi fått något mindre tilldelning av kalvar detta året. Trots det sköt vi 25 av våra tilldelade 30 älgar första veckan och det utan ett enda missöde och med rätt åldersfördelning.
Toppenväder hela veckan och ett mycket välorganiserat jaktlag gjorde det till en riktigt välinvesterad semestervecka.

boseberg 2012ll

2012-10-06

Avslutning
Den 25 september var det återigen dax för kursavslutning och denna gången var det Johan Vettlevik som i stor konkurrens fick priset som det ekipage som gjort bäst framsteg under kursen, dessutom med minimalt med hjälp fån Louise och mig.
Grattis och Lycka till!

vettlevikll

2012-09-30

And- och blisshönsjakt i Danmark
I helgen var vi på Mön i Danmark och jagade änder och blisshöns.
Vi gick upp kl 04 och var vi ute i kanoterna vid 5.30 för att sitta några timmar i vassen och jaga änder. Sen var det storjakt på blisshönss med ca 35 deltagare i lika många båtar kl 09. Vädret var helt OK även om vi kunde varit utan att paddla 2 km i motvind men det gick å andra sidan desto fortare tillbaka.
En man kantrade med sin pråm och åkte i vattnet med bössa och allt.
Förutom det gick allt jättebra.

mnll

2012-09-20

Utställning på Sofiero slott
För ett tag sedan var jag på Sofiero och Svenska Kennelklubbens stora internationella utställning. Det brukar vara kul att bara vara där och gå omkring men i år ställde jag ut både Buster och Dixi med hyggligt resultat. Båda blev "Very Good" vilket duger alldeles väl för mina ändamål. Evenemanget får inte riktigt godkänt när det gäller skyltning, entre mm men något blir ju alltid fel.

sofieroll

2012-09-09

Anmälan till fortsättningskurs
Nu är det dax för dom som vill vara med på höstens Fortsättnings / Löshundskurs.
Den kommer att starta v 42 och vara på söndagar mellan kl 10 och 12.
Välkomna!

2012-08-28

Valpen Bamse
I sommar blev en av våra valpar, Bamse, BIM (bäst i motsatt kön) på Årets Rasspecial i Kil, Värmland. Ett stort grattis till Emelie Dunger som är den glada ägaren till hunden.
Snart börjar årets älgjakt i Värmland och Bamse har redan klorna i mattan tror jag.
Känner jag Emelie rätt har hon en riktig älgpiska i slutet på säsongen.
Stort Grattis och Lycka till.

bim 2012 killl

2012-08-24
Bosjökloster
Kommande helg är det dax för årets Jakt- och Fiskemässa på Bosjökloster.
Jag kan varmt rekomendera ett besök även om man inte är intresserad av just jakt och fiske. Förutom Jeppe Stridhs årliga uppvisningar kommer i år även Joni Vitanen dit och visar sina hundar och pratar kring träning.
Helt nytt för i år blir också ett vildsvinshägn där man kan se flera rasers olika arbetssätt.
Temat för året är just Jakthunden.

ssml

2012-08-16

Eftersök på vildsvin
I veckan som gick fick jag frågan om jag ville komma och leta upp ett skadskjutet vildsvin utanför Vismarlöv. Det visade vara sig vara en galt och han hade gått in i en mosse full med vatten, vass och träd som mest växte på tvärs. Väldigt dålig sikt med andra ord.
Efter ett tag hade Dixi (som dessutom var i höglöp) hittat honom och rastat honom genom mossen och till slut kunde det bli ett avslut och vi kunde dra ut honom.
Jag var blöt till midjan och hade dessutom tappat den nya pejlen och min keps.
Men spännande var det!

borupll

2012-08-03

Äntligen skyltar
Till slut har vi då äntligen fått jättefina skyltar som på ett utomordentligt sätt visar vägen till verksamheten i tre korsningar. Från Avfart 5 på E6 är det nu jättelätt att hitta.
Att Trelleborgs kommun är så negativt inställda till att hjälpa sina företagare med skyltning är ett under.
Vi tackar Trafikverket så mycket.

skyltll 

2012-07-27

Kursavslutning
Kursavslutning igår i stekhet kvällssol där både hundar och ägare var tagna av värmen.
Per Ola Hoff och hans hund Eggar fick pris för sina framsteg. Eggar hade ganska stora hanhundsproblem och är dessutom en stor stadig hund vilket gjort att P O verkligen fått jobba.
Nu gäller det bara att fortsätta träna på alla andra ställen också.
Foto från kursen finns inom några veckor under Galleri / Kurser / Kurs 05 2012.

Lycka till allihopa!

poll

2012-07-21

Mentalveckan på Revingehed
Detta året hade jag tyvärr inte mycket jag kunde hitta på under den årliga "mentalveckan" på Revingehed. Förra året blev jag färdig testledare MH men jag har för lite praktik för att kunna gå vidare. Däremot hade Jeppe Stridh ett föredrag om vikten av att anpassa dressyrmetoden efter hunden som jag såg. Dessutom tog jag chansen att träna lite apportering med hundarna på fältet innan. 

jeppe revingell

2012-07-15

Kursavslutning igen
I tisdags kväll hade vi kursavslutning med en duktig grupp med flera ekipage som fått jobba riktigt ordentligt med sina hundar. Dorte Trinity med sin Doberman var ett av ekipagen som hade det extra tufft men som kämpade på bra och kom långt.
För det fick hon ett litet pris och ett grattis från Louise och mig.
Lycka till!
Lite bilder kommer inom kort under Galleri / Kurser / Grundkurs 04 2012.

dortell

2012-06-22

Trevlig Midsommar!
Vi önskar alla våra gamla och blivande kunder en riktigt trevlig midsommar!

2012-06-09

MH i Sjöbo
I lördags var jag testledare när Sydöstra Skånes Brukshundsklubb anordnade MH (Mentalbeskrivning Hund) på sin anläggning i Anklam utanför Sjöbo. Åtta hundar var anmälda men bara sex dök upp och blev beskrivna. För alla som tycker det är kul med hundar kan jag rekomendera att åka och titta när tillfälle ges i närheten.

mh sjboll

2012-06-02

Sommarkurser
Våren går mot sitt slut och sommaren närmar sig med stormsteg. Två grundkurser har starat den senaste veckorna och det betyder att man "slapp" semester i år igen. Det är tur att det är så kul med kurserna. Dessutom betyder sommaren en ny "mentalvecka" på Revingehed. Förhoppningsvis finns där något kul att förkovra sig i även denna sommar.

2012-05-26

Avslutning igen
När den andra Grundkursen för året hade avslutning fick Pia Torshall fån Vellinge ett pris för att hon kämpat på så bra under kursen och gjort ett jättebra jobb med sin golden retriever. Det gjorde för övrigt alla de andra kursdeltagarna också.
Bilder från kursen hittar ni under : Galleri / Kurser / Grundkurs 02 2012.
Lycka till allesammans önskar Anders och Louise.

pia och smillall

2012-05-20

Sista söndagen
Efter fyra veckor var det i söndags dags för avslutning på vårens första Fortsättningskurs. En underbar grupp där några av ekipagen varit med på vår fortsättningskurs en gång tidigare.
Bilder från kursen kommer snart under Galleri / Kurser / Kurs 03 2012.

kurs 03 2012ll

2012-05-13

Kursavslutning
I tisdags var det sista gången på årets första grundkurs. Alltigenom bra väder och många ekipage som gjorde bra framsteg. Bra jobbat allihopa.
Bilder från kursen hittar ni under Galleri / Kurser / Kurs 01 2012.
En blänkare kommer på facebook också inom kort.

grundkurs 01 2012 26ll

2012-04-21

Start för vårens fortsättningskurs
Imorgon, söndag, startar årets första fortsättningskurs eller löshundskurs. Vi ser fram emot fyra utvecklande söndagar med fint väder och trevliga ekipage.

2012-04-17

På Facebook!
Östergrens Hundägarskola AB finns nu på Facebook! Den har inte hamnat där av sig själv. Liza har med hjälp av dygnetruntsupporten Bartek Brejski startat upp och fått igång vår profil. Vi väntar fortfarande på knappen som ska bli länken från hemsidan. Den är beställd.

facebook

2012-04-01

Igång igen
Efter nästan tre månaders semester har vi sedan några veckor tillbaka dragit igång vårens två första grundkurser. Det är skönt att vara igång igen och börja beta av anmälningarna. Under tisdagskursen kommer vi att ha hjälp av Annika som extra instruktör.
Annars kommer Louise att vara här som vanligt.
V 16 startar vårens Fortsättningskurs och för dem som vill är det bara att anmäla sig.
Välkomna!

2012-03-14

Österrike 2012
En ovanligt långt semester från hundkurserna avslutades i veckan som gick med att vi var och åkte skidor i Österrike, denna gången i Saalbach. Alla kom hem med benen i behåll och vi hade toppenväder alla dagar utom två då det snöade.
I tisdags var det så dax för den första kursstarten för året och förutsättningarna var de bästa.

sterrike 2012l

2012-03-02

Rävjakt med tysk jaktterrier
På bilden synes jaktkamraten Kenneth Andersson från Trelleborg med två nyskjutna rävar. Det var nu i veckan när vi jagade räv i hans konstgryt med Buster. Den första kom ut tämligen lätt men nästa fick Buster arbeta en god stund med men även den fick till slut se sig utkörd. Som vanligt fick han en del bett över nosen men de ser ut att läka fint.
Tyvärr var ingen domare närvarande för annars hade det varit ett bra grytprovstillfälle.

 

rvjaktll

2012-01-23

Semester
För er som undrar vad vi gör när vi inte har kurser under vintermånaderna kan jag berätta att vi har en välbehövlig semester med jakt (så mycket vi får för Liza) och vila.
Halva förra jaktsäsongen försvann eftersom snön låg djup i Skåne men detta året har varit toppen.
Lite bilder tänkte jag lägga upp när tillfälle ges.
Väl mött till våren!

 

avslappningsovning

2012-01-10

Årets sista kursavslutning
Den 19 december, dagen för årets sista kursavslutning, fick Familjen Sandgren ett pris för sina fina insatser med sin hund. En stor hund i liten förpackning kan man lugnt säga.
Grattis till ett bra arbete.
Bilder från kursen kommer att finnas snart under Galleri / Kurser / Kurs 11 2011.

sandgrenll