Nyheter

Här försöker jag skriva då och då om sådant som är aktuellt – saker som har hänt och skall hända, om ekipage som varit duktiga och om egna hundar.

2011-12-27

Avslutning på Vanås
När årets jakter på Vanås är avklarade är det dax för den sk tackjakten och den hade vi den 14 december, detta året utan någon snö alls. Förra året låg det på sina ställen en halvmeter vilket gjorde hundarbetet svårare och rent av farligt. För mig blev det ett vildssvin på drev för någons hund. Mina egna hundar har utvecklats bra under året och gick bra även nu men utan några större äventyr.
Lite bilder från jakterna på Vanås under 2011 kommer att finnas under Galleri / Jakt / Vanås 2011 men först när tiden medger.

anders vansll

2011-12-24

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR
vill vi önska alla våra kunder.

jul2011

2011-12-19

Kent & Wilma
Måndagen den 15/12 hade vi årets näst sista grundkursavslutning och bland många duktiga hundägare kunde vi ändå urskilja ett ekipage som gjort en lite längre resa och det var Kent Persson och hans Wilma.
Stort Grattis och lycka till i framtiden önskar jag och Louise.
Fler bilder från kursen kommer inom kort att finnas under Galleri / Kurser/ Kurs 092011.

wilmaochkentll

2011-11-26

Vildsvinsjakt på Råbelöv
För några veckor sedan var vi på vildsvinsjakt på Råbelöv norr om Kristianstad. Jakten inleddes med hornblåsning av en dansk vid namn Flemming som är både dansk och tysk mästare i detsamma. Ett längre drev resulterade i 25 vildsvin på paraden och sen bjöds det på grillad gris och potatissallad på eftermiddagen.
Själv blev jag nersprungen och nafsad i vaden av en skadskjuten sugga- en händelse som definitivt gör sig bättre i minnet än vad den gjorde i stunden. Att det inte slutade värre kan jag bara tacka en rådig hundförarkollega för.

rbelv 2011l

2011-11-09

Senaste Kursavslutningen
Mikael Yang från Stavstens udde och hans hund gjorde ett bra arbete från ett ganska svårt utgångsläge under grundkursen och fick för det ett litet pris.
Louise och jag önskar lycka till i framtiden.
Fler bilder från kursen finns under Gallari/ Kurser/ Kurs 08 2011.

m yangl

2011-10-30

Älgjakten och Bamse
Nu är årets älgjakt över för vår del och vi var på samma ställe som förra året, dvs några mil norr om Torsby i Värmland närmare bestämt Boseberget. Inte en droppe regn på hela veckan och behaglig temperatur kring noll gjorde att även Skåningarna klarade sig. Vi bodde bra i ett hus på Bosebergets topp. Av 17+17 tilldelade älgar fälldes hälften, mest beroende på att det visade sig vara för lite kalvar i skogen. Jag hade flera bra lägen men tyvärr på "fel" djur varje gång. Det var bara att lyfta på hatten.
Den sista valpen (unghunden) Bamse fick också ett nytt hem och titulerar sig nu Värmlänning. Han kommer att få det jättebra i sin nya familj där jakt och hundar står högst på listan.
Bilden är på den största älgen som fälldes under veckan.

lg 2011

2011-10-20

Kursavslutning igen
Dags för kursavslutning igen och Magnus Hansson var en av många som gjorde bra ifrån sig och fick en extra utmärkelse.
Bilder från kursen finns under: Galleri/Kurser/Kurs 07 2011.

magnus  hundll

2011-10-02

Bra Första Hjälpen-väska.
En bra grej att ha med sig på jakt och i andra hundsammanhang är denna välfyllda första hjälpenväska som är framtagen och säljs av Öresunds Vetrinärklinik i Malmö.
Den innehåller förutom diverse bandage och kompresser bl a sax, pincett, fästingtång, termometer mm. Efter att ha råkat ut för jaktolyckor med mina egna hundar några gånger kan jag bara rekomendera denna väska och det viktigaste, nämligen att ha den innan olyckan är framme.

vskal

2011-09-25

Östergrens Hundägarskola blir AB.
En del mindre arbete återstår men fr o m denna veckan är Östergrens Hundägarskola inte enskild firma längre utan aktiebolag med i övrigt samma namn som tidigare. Det betyder naturligtvis ingenting i praktiken för den enskilde kursdeltagaren men ett kul steg i utvecklingen för oss.

abl

2011-09-07

Dovhjortspremiär 2011
Efter att ha gått upp klockan 03.00 och kört till Björnstorp och fått uppleva en fantastisk soluppgång och se hur hela naturen vaknar lyckades jag till sist hitta en lämplig spetshjort. Lille Bamse fick därmed vara med och hitta sin första dovhjort som han (utan framgång) försökte försvara mot Buster. Totalt räknade jag till mer än hundra hjortar på ängarna vilket är en helt fantastisk syn.

bamse dovhjortll

2011-08-31

Bockjakt 2011
På morgonen den 17 augusti, dagen efter "bockapremiären", fick jag korn på en bock på en mark norr om Skegrie där jag fått lov att sitta och passa. Eftersom jag satt på en höjd kunde jag på kikaravstånd se bortåt femton olika rådjur runtomkring. En bock kom turligt nog (beroende på i vems perspektiv man ser det) åt mitt håll.
En mindre komplikation uppstod eftersom han gick in och la sig hos grannen men Dixi hittade honom efter ett tag. Även lille Bamse fick "spåra upp" och komma fram när allt var klart.

bock 2011l

2011-08-29

Kursavslutning
Dags för ny kursavslutning på en sommarkurs där Anette Göransson från Skåre under hela kursen fått jobba ordentligt med sin lilla borderterrier. Anette fick ett litet pris för sina insatser. Alltid pigg, glad och positiv (något som dock inte syns på bildenLaughing). Grattis Anette.
Fler bilder kommer inom kort under Galleri/Kurser/Kurs 06 2011

kurs 06 2011 29ll

2011-08-22

Resultat på Anlagsprovet
I söndags gick jag ett Anlagsprov Gryt med Dixi och eftersom hon var i slutet av löpet fick hon vänta till sist vilket var som 11:e hund. Först vägning, mätning och tandkontroll sedan skottprov och därefter grytet och sist vattenprov.
Dixi fick full poäng i allt dvs 92 p men retsamt nog gick hon inte i vattnet så snabbt som jag hoppats, dvs hon fick inget "h" efter vattenomdömet. Inte för att det gör något men eftersom det funkat innan är det retsamt. Nästa gång blir om tre veckor då det är dax för ett sk Anlagsprov Fält.
Hoppas på bra resultat även där men allt kan hända. Nu är det dax att förbereda kursstarten imorgon.

anlagsprov dixil

2011-08-15

Grytprov
Kommande helg är det dax för Dixi att anlagsprovas i (tränings-)gryt. Hon var redan första gången runt i hela grytet och gjorde ett jättebra jobb på grävlingen. Efter ytterligare två gånger är hon nu klar för prov. I samband med grytprovet görs också en bedömning av hundens vattenpassion där hunden för full bedömning skall gå i vatten frivilligt eller på kommando. Det har vi övat på i olika sammanhang och det skall nog sitta. I Sverige får man inte träna utan galler mellan hund och grävling vilket är väldigt synd eftersom många hundar onödigtvis riskerar att skadas på jakt eftersom de lärt sig att grävlingen inte kan komma åt dem. En näsbränna tidigt hade säkert sparat många hundar och försäkringspremier. Resultat kommer senare.

gryttrningl

2011-08-03

Slut på det roligaSmile
Så här fin kan man vara om man bara lägger manken till.
I lördags gifte Liza och jag oss i Skegrie kyrka efter att ha varit förlovade i 10 år. Efteråt var det fest hemma hos oss och allt gick till och med bättre än man kunnat önska sig. En liten regnskur medan alla ändå satt till bords och för resten festväder. Tack till föräldrar, släkt och alla vänner för en oförglömlig dag.

brllopl

2011-07-26

Svenska Schäfer Mästerskapet 2011
Denna veckan kan man besöka svenska mästerskapen för schäferhundar som i år anordnas i Malmö, närmare bestämt på Sibbarp i anslutning till campingen. Jag var där idag för att titta och vara med på en uppvisning i vardagslydnad med Jeppe Stridhs Hundägarskola. Många kom och tittade, allt gick bra och vädret var toppen. Vi hann se en hel del duktiga ekipage och tävligsmässig precision är alltid kul att titta på. Evenemanget är helt klart värt ett besök om ni har tid över.
Se hemsidan www.ssm2011.se för information.

ssml

2011-07-20

Mentalvecka på Revingehed
Igår avslutades mentalveckan, även kallad "En Sexa Skåne" på Revingehed. För tredje året i rad anordnas under en vecka utbildningar för figuranter, testledare, domare och beskrivare till mentaltest och mentalbeskrivningar.
En trevlig tillställning som detta året resulterade att jag nu kan titulera mig Testledare MH. En titel är som bekant inget värt förrän den fylls med praktik och erfarenhet men ändå en bra början. Summeringen blir fint väder, trevligt och nya bekantskaper.
Rekomenderas.

mentalvecka 2011l
2011-07-03

Ny kursavslutning
I onsdags var det en ny kursavslutning och många hade gjort fina framsteg. Ett ekipage kunde ändå sägas ha haft en lite längre och tuffare resa. Efter en jobbig inledning där hund och ägare inte alls var på samma våglängd kunde Linn ändå gå med hunden lös mer eller mindre hela timmen de sista gångerna. Louise och jag kan bara gratulera till insatsen och önskar er lycka till. Glöm inte att du har en jättetrevlig hund, Linn.
Fler bilder finns snart under Galleri / Kurser / Grundkurs 04 2011.

linn bll

2011-06-23

Trevlig Midsommar
Vi önskar alla besökare och kunder en riktigt trevlig Midsommarhelg med fint väder och god mat.

2011-06-13

Kursavslutning
I tisdags var det kursavslutning igen och allt gick bra.
Åsa Öhnarp från Fuglie och hennes Rodesian Ridgeback Sixten gjorde en mycket bra resa under kursens tio veckor och för den framgången fick hon en liten utmärkelse.
Louise och jag önskar er lycka till framöver.
Bilder från kursen hittar ni snart under Galleri/ Kurser/ Grundkurs 05 2011.

sa  sixten

2011-05-25

Valpar
Nu är Dixis valpar drygt 8 veckor gamla och det börjar bli dax för att lämna ut dem till deras nya familjer. De sista veckorna har vi lagt fokus på att vänja dem vid koppel och halsband, vid att träffa olika människor och att ha med dem i olika miljöer som i stan, på stranden, vid vatten, i skogen, i buren, i bilen mm. Eftersom de är väldigt miljöstarka allihop har det inte varit några problem.
En hanvalp finns kvar om någon (jägarfamilj) är intresserad.

valpl

2011-05-22

Årets första kursavslutning
Den långa vintern gjorde att kurserna inte kom igång förrän i mitten av mars men förra tisdagen var det i alla fall dax för avslutning. För bästa framsteg fick Thorleif och Eva ett litet extrapris för sina insatser med en lite äldre Softy som de gjort fina framsteg med under kursen.
Grattis!
Fler bilder från kursen hittar ni snart under Galleri/Foto/Grundkurs 01 2011

torleif och eva

2011-04-13

Tidningsartikel
Den 25 mars kunde man läsa ett stort, jättetrevligt reportage om oss i Trelleborgs Allehanda. För den som inte har tidningen kan man läsa artikeln i sin helhet i nätupplagan på Trelleborgs Allehanda.
Extra roligt var att reportern, Fanny Johansson, kom mitt i valpningen och fick se den.

trelleborgsallehanda
2011-04-11

Allt i full gång
Nu är våren här och kurserna är redan i full gång. Nytt för i år blir att vi starar ytterligare en grundkurs under våren för att möta det ökade antalet kunder. Repetitionskursen är också igång och direkt efter den startar fortsättningskursen.
När det gäller Dixis valpar är de nu 18 dagar gamla, runda och fina och har öppnat ögonen. De går lite "små rundor" i valplådan och har börjat upptäcka saker i omvärlden. Eftersom Dixi är trygg med det kan vi också ta upp dem och klappa dem.
Den ende som fortfarande inte släpps i närheten är stackars Buster. Han vågar knappt titta på dem. Ingen vidare jämnställdhet i valplådan.

valparl
2011-03-28

Flyinge 2011
Igår, söndag, var det liksom förrra året en hunduppvisning av Jeppe Stridhs Hundägarskola i samarbete med Färs och Frosta Sparbank. Platsen var stora ridhuset i Flyinge vilket är perfekt för dylika tillställningar. Massor med hundar av olika raser och åldrar och mycket folk på läktaren. En rolig tillställning med massor av skratt i vanlig ordning.

flyinge 2011l
2011-03-26

Dixi`s valpar
I torsdags eftermiddag kom till slut Dixi`s valpar. De första fyra kom ganska snabbt men den femte höll sig kvar i ytterligare tre timmar. I allt blev det alltså tre hanar och två tikar. Det är lika kul varje gång man får se små valpar komma till världen.
En som inte tycker det är lika kul är Buster som inte ens kan komma i närheten utan att få påskrivet. Hans tid kommer senare.

dixivalpl

2011-03-19

Kursstart
I tisdags startade vi årets första Grundkurs och allt kändes bra. Eftersom våren har låtit vänta på sig senarelades kursstarten några veckor men det hjälpte ändå inte riktigt. Det dåliga vädret hade ännu inte släppt taget och det blåste kallt på planen.
Idag skiner däremot solen och nu skall vi ut och göra lite nytta och vårstäda efter vintern.
Nytt för i år är att vi kommer att trycka in en kursomgång till under våren för att bereda alla som vill en plats.

2011-03-14

Ny friska tag
I lördags kom vi hem från vår årliga skidresa till Zell am See, Österrike där vi varit de sista 4 åren. Underbart väder hela veckan men lite slaskig snö framåt eftermiddagen men trots det inga brutna ben.
Hemkomsten blir också startskottet för säsongens kursstarter och första Grundkursen, Fortsättningskursen och Repetitionskursen har nu fått sina startdatum. För er som vill vara med i någon av de två stistnämnda är det dax att anmäla sig.
Välkomna!

2011-02-28

Slut på jakten för i år
Slutet på januari betyder slutet på säsongen för våra jakthundarna när det gäller jakt på klövvilt men hela februari kan man jaga räv (och grävling) i gryt. Spännande jakt, i alla fall när allt går bra. Här ser ni Buster på väg ner i ett rävgryt på Björnstorp.

grytl

2011-02-03

Sista (eller första) avslutningen för året.
Ikväll var sista gången för säsongens sista kurs och en månads "semester" stundar.
En värre kurs med tanke på väder får man leta efter. Klass 1 varning tre torsdagar av de sex första. Det blev många avhopp men desto bättre gick det för de som fortsatte. Det är inte för inte som en del lyckas bättre än andra. En jättetrevlig grupp där alla kämpade på och utvecklades bra och kom långt. En som det gick särskilt bra för var Angie Sundqvist från Ljunghusen och hennes hund Chelsea. Hon fick en bok för sina framsteg och vi önskar dem lycka till.
Fler bilder från kursen hittar ni snart under Galleri/Kurser/Grundkurs 09 2010.

angie

2011-01-13
Skyddsvästar
Efter Dixies skada i höstas bestämde jag mig för att "investera" i två skyddsvästar till hundarna. Efter ett par vändor till tillverkaren sitter de nu i det närmaste som gjutna.
Det tar lite tid att vänja sig vid att gå med dem men efter några jakttillfällen kommer allt att vara glömt. Västarna är relativt tunna och lätta men trots det med bra skyddskapacitet mot stick- och skärskador. Som med allt annat finns det för och nackdelar med att hänga på hundarna grejer men jag tror definitivt fördelarna väger tyngst. Synd bara att jakten är slut för hundarna i år.

vstarl

2010-12-31

Niclas och Camilla
Niclas Berglund, Camilla Köster och deras hund Zybele fick ett litet pris för sina framsteg på grundkursen vid avslutningen 28/12. Grattis och lycka till säger vi till er.
Foton från kursen kommer snart under Galleri/Kurser/Kurs 08 2010.
Bild på hund och ägare kommer också inom kort.

niclas och zybelel

2010-12-23
God Jul och Gott Nytt År
Då är det jul igen och ytterligare ett år är snart till ända.
Vi önskar alla kunder och besökare en God Jul och ett Gott Nytt År.
god jull
2010-12-16

Hundkonferens i Stockholm
Den 4 december var det återigen dax för Adventure Dog i Stockholm. I korthet kan man säga att flera föreläsare hade problem med att hålla sig till ämnet - i år hur hundprogrammen påverkat oss. Man får ibland uppfattningen av att det finns olika läger i hundsverige där man vill positionera sig i gammalt-nytt eller hårt-mjukt. Jag tror snarare att en skiljelinje går mellan praktiker och teoretiker. Att träna och lyckas med hundar ur vardagslydnadsperspektiv är och förblir ett hantverk och de teoretiska resonemangen förblir utan värde tills de kan klädas i praktik för den enskilde hundägaren.
På konferensen berättade en etolog om självklarheter från andras forskning som om det vore världsnyheter.
Symtomatiskt för de flesta teoretiker är att de har väldigt klara åsikter om vad som är rätt och fel men de visar sig aldrig offentligt med hund och då kan man ju säga vad som helst. Lite som ormtjusaren i Kivik.
Bilden föreställer mig och Klara Zimmergren från SVTs "Mia och Klara" där hon spelar den vansinnigt roliga och verklighetstrogna hundinstruktören Görel.

stockholm 7l

2010-12-09

Grattis till Helena och Goose
För några veckor sedan var vi och tittade på vallhundsprov i Maglarp (där även vallhunds SM anordnades i somras). En av våra elever, Goose, och hans stolta matte Helena Vuris från Skegrie blev godkända på provet. Grattis säger vi till er.
Vallning är kanske ingen stor publiksport men det är väldigt intressant när man börjar förstå vad det går ut på och även om en stor del av vallningsintresset är ärftligt är det massor med träning för att lyckas.
Bilden är från ett annat tillfälle.

goose
2010-12-04

Avslutning på höstens fortsättningskurs
Förra söndagen var sista gången på höstens fortsättningskurs. I solsken och gnistrande snö blandades lek med passivitet, gå fint med att leka med sina ägare och lek med varandra med inkallning från leken.
Jätteduktiga ägare och hundar som vi är stolta över.
Fler bilder kommer snart under Galleri/Kurser/Fortsättningskurs 2010.

fortsttningskursl
2010-12-03

Ulrika Lindgren
På kursavslutningen torsdagen den 18/11 fick Ulrika och hennes hund i god konkurrens med flera andra ett litet pris för sina framsteg.
Stort Grattis från mig och Louise.
Fler bilder finns under Galleri/Kurser/Grundkurs 06 2010. Tyvärr lyckades vi inte fånga alla på bild som vi tänkt.

ulrikal

2010-11-21

Tur i oturen
I tisdags hände det man önskar man aldrig skall vara med om. Dixi kom tillbaka från en vildsvinskonfrontation på Vanås och var skadad.
Vi körde i ilfart till veterinären som opererade henne direkt. En förstörd mjälte och ett brutet revben gjorde att om vi varit bara minuter senare hade hon inte klarat sig.
De som räddade livet på henne var Dragan Panic och hans proffsiga medarbetare på nyöppnade Öresunds Veterinärklinik i Malmö. Där har man samlat många års erfarenhet och specialistkompetenser inom smådjur. Jag kan varmt rekommendera dem till alla djurägare.
För att komma till deras hemsida se under "Länkar".

dixil

2010-11-15
Första djuret
I lördags var jag bjuden på jakt på Råbelöv, norr om Kristianstad, som hundförare och framåt eftermiddagen sköts det ett vildsvin på drev för Dixie- hennes allra första.
Glad husse och stolt tysk jaktterrier och helgen var räddad.
rbelv 2010 l
2010-11-03

Kursavslutning
Vid kursavslutningen den 19 oktober hade vi äran att överlämna en liten present till Annika Holmqvist för att hon varit så duktig med sin hund under grundkursen.
Garttis!!!
Vi blev dock inte av med henne riktigt för hon dök upp på fortsättningskursen också som startade i söndags.
Att börja träningen tidigt med en undhund är bra och gör att man slipper mycket onödigt extraarbete senare i träningen. Detta är Annika och hennes hund ett bra exempel på.
Några bilder från kursen hittar ni under Galleri/Kurser/Grundkurs 05 2010. Fler kommer!

annika holmqvistl

2010-10-21
Älgjakt i Värmland
Då är älgjakten till ända för min del i år.
Vi var i Bosebergs VVO i Östmark, lite norr om Torsby.
Fint boende, trevligt jaktlag och 21 älgar skjutna. Bilden föreställer Mats Lundberg som var den ende av oss fyra som sköt något.
En höstvecka i Värmland måste vara bland det vackraste som finns med sjöar, berg och skogar. Allt klätt i höstfärger.
vrmland 2010l
2010-10-19

Fågeljakt på Mön
För två veckor sedan var vi i Stavreby Hamn på Mön i Danmark och jagade sjöfågel (söthöns). Det speciella med jakten här är att man jagar från små jaktkanoter eller kajaker med plats för en person, lite packning och mycket ammunition. Efter att ha blivit bogserade ut med småbåtar var det sen bara att, med vinden i ryggen och paddeln för att styra, sakta glida längre och längre in i vik-och sjösystemet.
Det hela är ganska likt en Skånsk harjakt fast på sjön. Uppvaknandet kom när vi var längst in och det återstod att paddla tillbaka igen i motvind tills det var djupt nog för båten att hämta.
En båt välte med all utrustning och en del arbete återstod säkert med att fiska upp vapen och packning. Killen vaknade i alla fall.

stavreby 2010ll
2010-10-07

Nu börjar jakten
När många går i vinterdvala eller känner att det mesta känns tungt är det kul att ha sin jakt under hela hösten och vintern.
Efter några "förjakter" på vildsvin i augusti hade vi vår första jakt på Björnstorp i lördags. Denna helgen åker vi till Danmark på en fågeljakt för att bara hem och vända, tvätta och sen åka till Värmland och jaga älg. Sen är det hela igång.
Extra roligt skall det bli att se hur Buster och Dixi utvecklas jaktligt. De släpptes för (nästan) första gången i lördags och i alla fall Dixi gjorde ett bra jobb för sin ålder. Återkommer med lite bilder framöver.

2010-09-26

Välkomna till nya hemsidan
Då är den nya hemsidan ute efter en del "remissrundor" och mycket arbete. Jag hoppas att det modernare utseendet och de nya funktionerna kommer att göra det lättare att hitta det man söker och att sidan på ett bättre sätt kommer att kunna visa vad vi gör och hur vi arbetar. Inom kort kommer vi även att kunna lägga in filmklipp mm.
Välkomna att titta runt lite. Kommentarer och synpunkter tas gärna emot.

2010-08-26

Hösterns Repetitionskurs och Fortsättningskurs
För er som vill gå Fortsättningskurs nu i höst är det dax att anmäla sig så fort som möjligt. Starten kommer att bli söndagen den 24 oktober och 5 veckor framåt.

För er som tappat lite och känner att ni vill gå Repetitionskursen innan kommer den att starta redan söndagen den 12 september och 5 veckor framåt.
2010-08-24

Busters första eftersök
Efter en del spårträning fick Buster i förrgår chansen att prova sina färdigheter på ett "skarpt" eftersök efter att en råbock inte blivit kvar på skottplatsen. Det visade sig redan när vi kom fram att det handlade om ett sk dödsök och att det inte skulle bli så långt. I själva verket bara ca 25-30 meter vilket kan vara tillräckligt när det är högt gräs, täta busksnår mm.
Att lyckas och få en bra belöning som i detta fallet är toppen för en blivande "eftersökshund".

buster 001l
2010-08-15

Årets Jakt och Fiskemässa
Den 28-29 augusti är det åter dax för årets jakt- och fiskemässa på Bosjökloster. På övre slottsterrassen kommer det som vanligt att finnas rasklubbar mm i sina montrar och hunduppvisningar av bl a Jeppe Stridhs Hundägarskola och hans elever två gånger per dag. Oavsett om man är jakt-, fiske-,eller hästintresserad eller inte rekomenderar jag ett besök med hela familjen. Man kan nästan tala om en folkfest.
Se mer på www.skanskajaktfiske.se

2010-08-12

Louise och Esso
Ikväll hade vi kursavslutning med en grupp som överlag kom långt under kursen. Louise Fridh och hennes hund Esso var två som utmärkte sig extra och fick ett pris för bra framsteg. Esso är Louise`s första hund och därför är det lite extra kul. Grattis.
Fler bilder från kursen kommer snart att finnas under Galleri / Kurser / Kurs 05 2010.

louise esso
2010-08-01

Ekeby Viltvårdsförening
I Bassholma utan för Eket (nära Örkelljunga) finns Ekeby Viltvårdsförening med massor av arrangemang och möjligheter. För dem som vill testa eller träna sin hund i vildsvinshägn eller i grytprovsanläggning med grävling finns detta och även damm för apportering.
Igår var vi uppe och tränade både Buster och Dixie på vildsvinen. Hägnet är ganska litet och lättöverskådligt vilket gör det perfekt för att se hundarbetet och för inkallningsträning.
Ni hittar det på www.ekebyvilt.com.
Fler bilder hittar ni under Galleri / Jakt / Bassholma.

bassholma 02l
2010-07-24

Mentalveckan på Revinge
Detta året gick jag två kurser under Mentalveckan på Revingehed, både M 4 och M 4+. Nu kan jag agera som figurant under alla aktuella moment både vid Mentaltest och Mentalbeskrivning.
Idag fick jag också möjlighet att praktisera under ett MT med sju hundar.
Trevlig vecka med många nya lärdomar och bekantskaper.
Se fler bilder under Galleri / Kurser / Mentalvecka 2010.

mentalvecka 2010ll
2010-07-22

Xavier Von Obermayerhofen
...eller Buster som han kallas är en tysk jaktterrierhane på två år. Han är vår nya familjemedlem sedan en vecka tillbaka och innan dess hade vi honom på prov under en månad.
Buster kommer från en känd kennel i Österrike som heter Obermayerhofen och kom till oss genom Joni Vitanen (www.stulander.se).
Det är min förhoppning att vi kommer att få mycket kul jakt ihopa kommande säsong.
Fler bilder på Buster finns snart under : Galleri / Hundar / Buster.

busterll

2010-07-13

Robert och Aston
Vid den senaste kursavslutningen, torsdagen den 6/7, fick Robert Roos och hans unga unghund Aston (i hård konkurrens med flera andra) ett litet pris för sina framsteg. Aston med sina två syskon var bara 12 veckor när de började kursen men det gick bra.
Se även övriga bilder från kursen under :
Galleri / Kurser / Kurs 03 2010.

grundkurs 03 2010 20ll

2010-07-08

Träning
När det inte är jaktsäsong gäller det att utnyttja tiden till annat nyttigt och kul för hundar och ägare.
Det kan vara spårträning, lydnads- och jaktträning i vilthägn, vattentillvänjning eller apporteringsträning som denna bilden visar.
Fotot taget i Falstebokanalen.

vattenapporteringl
2010-06-25

Glad Midsommar
Vi vill härmed önska alla gamla och nya kunder samt vänner en riktigt glad Midsommar.
Hälsningar Anders och Liza med familj

midsommar 2010l
2010-06-16

Mentalbeskrivning Hund- MH
I lördags gjorde jag mitt första figurantarbete under ett sk MH anordnat av Bjärreds BK, även om det hölls i Lomma. Fyra staffar, en silkterrier och en schäfer blev bedömda under dagen. Kul och lärorikt att vara med och som med allt annat måste det underhållas för att inte glömmas bort.

2010-06-08

Sofia Andersson
I tordags, på årets första kursavslutning, fick Sofia och hennes rottistik ett litet pris för att de varit duktiga och lyckats bra på kursen.
Fint väder mest hela tiden och överlag bra utveckling. Lycka till i verkligheten allihopa!
Se även bilder under Galleri/ Kurser/Kurs 01 2010.

sofia andersson
2010-05-31

Dixie på Fredskog
Igår var vi på Fredskog utanför Hässleholm och Dixie fick för första gången prova på vildsvin på egen hand.
Hon släpptes ett ca 5 ha stort hägn med tre grisar i och efter en stunds skällande och lite hjälp från husse med att få fart på de ganska hundvana grisarna kom hon igång på riktigt och en av grisarna blev ordentligt rastad.
Husse fick också en läxa att ta med hem då inkallningen inte för dagen funkade på drev. :-(
Se fler bilder under Galleri/Jakt/Fredskog.

fredskog 1ll
2010-05-13

Äntligen ljus
Till alla er som under lång tid behövet reta er på att ett stort fult fundament och en 12 meters belysningsmast legat och skräpat på gårdsplanen kan jag nu meddela att spektaklet är på plats.
Den mobila belysningsmasten som varit med två vintersäsonger är nu pensionerad. Det återstår endast montering av armaturerna, 4 ggr 400 W högtrycksnartium som ger ett varmgult sken att arbeta i när det är vinter och kallt.

mastl

2010-05-02

Årets första Fortsättningskurs
Nu har även vårens första fortsättningskurs startat och det är positivt att se att ingen legat av sig alltför mycket sedan grundkursen.
När man kommer så långt att man kan styra sin hund till passivitet trots att andra leker eller arbetar och tvärt om eller att man kan kalla in den från lek med andra hundar, kommer hundägandet in i en ny dimension.
Detta skall dock inte blandas ihop med att bara släppa upp hundar i "grupplek" för att låta dem komma när de är klara. Det är inget som kräver någon ägarkompetens och har inget med hundträning att göra.

fortsttningkurs 2010l
2010-04-26

Narkotikasök
Nyligen var det en större militärövning på Revingehed och även Livgardet i Stockholm var representerat med bl a militärpoliser. Två av dagarna hade jag ordnat träningsplatser för deras narkotikasöksekipage och hade därmed nöjet att få följa deras träning bl a på en restaurang, två nattklubbar, häststall mm. Killarna var även med på ett träningspass under repetitionskursen här på hundägarskolan.
Trevligt och lärorikt. Välkomna åter!

2010-04-19

Dixie
Nu har Dixie blivit 11 månader och kan det man vill förvänta sig av en unghund - gå lös utan att jaga, gå fot glatt och trevligt, stanna kvar under störning och inkallning.
Nu när grunden är lagd är det dax för lite mer avancerad träning och för tillället kör vi apportering och lite dirigerig med olika apporter.
Vi har även börjat med kortare viltspår där liggtiden kommer att ökas ganska raskt efter att hon fått upp ögonen för vad det går ut på.
Allt skall funka i slutet av kommande jaktsäsong.

dixie apporteringll
2010-03-23

Vårens Repetitions och Fortsättningskurs
Nu är startdatum satt för vårens repetitions-och fortsättningskurs.
Repetitionskursen startar tisdagen den 23 Mars och slutar fem veckor senare. I direkt anslutning till det startar Fortsättningskursen söndagen den 25 April. Se även under Kurser.
VÄLKOMNA!

2010-04-02

Glad påsk
Efter en hektisk förvår med två tidiga kursstarter och en kommande fortsättningskurs har vi äntligen kommit fram till påsk-den kanske bästa tiden på året.
Vi önskar alla gamla och nya kunder och hemsidesbesökare en riktigt Glad Påsk.
Anders, Liza, Anton och Annie

2010-03-29

Efter Flyinge
Igår hade över 1000 personer glädjen att se och höra Jeppe Stridh och de ca 100 glada, trevliga
hundar av olika raser och åldrar som visades på uppvisningen i Flyinges stora ridhus. Ett sådant arrangemang kan bara genomföras om hundarna är väl i hand och avhåller sig från lek och bus när inte husse/matte vill det men är lika glada ändå.
Ett sådant mål uppnår man med en träning och metod som endast bestäms av den enskilda hunden.
Tack till Helena, Ulrik, Magnus, Lena och Monica för er medverkan.

flyingel
2010-03-23

Flyinge 28/3
Den 28/3 kl 14.00 kommer Jeppe Stridh i samarbete med Färs och Frosta Sparbank att ha en uppvisning och raskavalkad i stora ridhuset på Flyinge. Ni kommer att få se många prydliga, välutbildade och glada hundar av alla sorts raser. Det kommer även att erbjudas träningstips efteråt för de som så önskar.
Biljetter kan köpas på plats eller på något av Färs och Frostas lokala bankkontor. Pris 20 kr (barn under 16 år är gratis).
Intäkterna går oavkortat till ett skolprojekt i Zambia.

2010-03-16

Zell am See
Nu är vi åter från drygt en veckas skidsemester i Zell am See i Österrike. Fint väder hela tiden och bra med snö i pisterna om än lite mindre i byn.
En liten reflektion och jämförelse mellan skidåkning och hundträning :
Även med helt fel tänk och teknik kan man glänsa ganska väl i blåa backar och allt ser bra ut men i svart pist med is blottas bristen genast.
Samma med hundar i så motto att har man en behaglig hund utan besvärande "viljor" kan vem som helst se bra ut och tycka att man är en fena, helt utan kompetens-hunden vill inte.
Först i lyckad hantering av hundar som har stort vilt/jaktintresse, vill bråka med andra hundar, vakta, försvara etc visar det sig om man har kompetensen.

sassi i zell am seel
2010-03-05

Falsterbo Golfklubb
Igår kväll, efter avslutat årsmöte för Falsterbo Sportskytteklubb (FSSK), hade jag förmånen att få prata om min filosofi om hundträning samt lite om jakthundar i allmänhet. Mötet hölls på Falsterbo Golfkubb.
Jag tackar ordförande Fia Ebbesson och Paul Mark för förtroendet.

2010-03-03

Kira
Under veckan har vi haft ytterligare en ny hund hos oss och denna gången är det en Munsterländer vid namn Kira. En krävande hund med mycket jaktlust och kort minne som lyckligtvis har fått ägare som förstått detta och möter henne på rätt sätt. Bara att fortsätta :-).

kiral
2010-02-25

Nero
Denna veckan har vi haft en 6-månaders unghund med det synnerligen passande namnet Nero hos oss. Det har varit lite speciellt så tillvida att hans husse Siggi och matte är från Island och Nero pratar bara isländska.
Det tar lite tid innan poletten ramlar ner men är ändå fantastiskt hur fort en hund ställer om och läser nya situationer och människor när det behövs.

nerol
2010-02-15

Årets första kursstart
Den första kursstarten för året var tänkt att bli i slutet av februari men det ihärdiga vintervädret med halvmeterhöga drivor på träningsplan och parkering har gjort att vi fått flytta starten framåt i schemat.
Kursstart är nu satt till den 18 Mars.
Vi önskar alla Välkomna!

 

vinterbild2010
2010-02-05

Studiebesök
Under några dagar denna veckan har jag haft det stora nöjet och förmånen att få följa arbetet på Hundsektionen på Livgardet som finns i Kungsängen utanför Stockholm. Mycket trevligt och lärorikt på alla sätt och vis och helt nytt för mig.
Att köra mellan Stockholm och Trelleborg i mer eller mindre snöstorm är en upplevelse i sig själv.

livgardetl
2010-01-22

Elisabeth och Elsa
Fast i omvänd ordning på bild... Fick ett litet pris för sina framsteg vid kursavslutningen på årets sista grundkurs den 22/1. En kurs som hälften av gångerna gick i hällregn och hälften i vackert vinterväder.
Bilder från kursen kan ni (snart) se under Galleri/ Kurser/ Grundkurs 07 2009.

elisabethl
2010-01-20

Nelly
En vecka framöver har jag den glädjen att passa och träna en Munsterländertik vid namn Nelly eller Nelly vom Wolfsbau som hon egentligen heter.
Hon är en jättetrevlig hund med stor kapacitet. Som alltid när man har möjlighet till träning med flera (och nya) hundar är det bra att samträna. En är passiv, en jobbar och sen byte, inkallning från lek mm.

dixi nellyl