Nyheter

Här försöker jag skriva då och då om sådant som är aktuellt – saker som har hänt och skall hända, om ekipage som varit duktiga och om egna hundar.

2009-12-23

God Jul & Gott Nytt År
Vi önskar alla gamla och nya kunder en God Jul och ett Gott Nytt År 2010.
Efter ett bra år med många nya elever och kurser tar vi en månads semester under februari för att sedan köra igång igen under Mars.
Välkomna!

julfoto 2009
2009-12-17

Jan Erik och Karin
Efter en höstkurs med nio fina tisdagkvällar men med en avslutning i regn den 15/9 fick Jan Erik Nilsson, Karin och deras Golden Retriever (i hård konkurrens) en liten utmärkelse för de fina framsteg de gjort under tio veckor.
GRATTIS och lycka till med träningen framöver.
Fler bilder från kursen finns under Galleri/ Kurser/Kurs 07 2009.

 

jan erikl
2009-12-14

Tur i oturen
Denna veckan har oturen varit framme två gånger. I onsdags var det jakt igen på Wanås och hunden jag lånat av Joni Viitanen för att jaga med blev biten på flera ställen i baken och magen av vildsvin. Som tur var blev det inget allvarligt och med pencillin och vila är hon tillbaka om 14 dagar.
I lördags var det dax igen och Sassi sprang in i en rotvälta på Björnstorp och fick en gren rakt genom ljumsken och skinkan. Hon kom snabbt till vetrinären för att sövas och opereras men tyvärr blir det nog inte mer jakt för henne i år.

2009-11-20

Vårens kursstart
Igår, torsdag, startade vi årets sista grundkurs i vardagslydnad. Med uppehåll för Jul och Nyår kommer den att ha avslutning i början av februari. Tisdagsgruppen kommer att sluta i mitten av december.
Efter ett hektiskt år med fler kurser än planerat och dessutom med fulla grupper kommer vi att ha ett litet vinteruppehåll fram till tidiga våren.
Nästa kurstart kommer troligen att bli i Februari/Mars 2010.
Varmt Välkomna!

2009-11-13

Vickie & Jens
Efter en (i alla fall i slutet) blåsig och regnig höstkurs, det sista veckorna dessutom i sken av strålkastare, var det den 12/11 dax för avslutning.
Av alla duktiga ekipage vill vi framhålla Vickie och Jens med deras hund Zorro. De har gjort bästa framsteg och önskas lycka till i framtiden.
Vill Ni se se fler bilder från kursen kommer de inom kort att finns under Galleri/Grundkurs 06 2009.

vickie  zorrol
2009-11-05

Vildsvinsjakt på Wanås
Igår var det dax för årets första jakt på Wanås i nordöstra Skåne. För första gången har jag jagat på marker där det finns (risk för) varg. Två vargar har den senaste tiden synts i området.
Wanås erbjuder en av landets bästa vildsvinsjakter med en mycket väl fungerande organisation och i vanlig ordning blev resultatet gott.

vans jakt 1 2009ll
2009-11-01

Jaktträning
Idag var vi på Simontorp med hundarna för att få en skön söndagspromenad och samtidigt träna lite tillvänjning. Att släppa en unghund som Dixi på vildsvin skulle aldrig komma på fråga men att vänja henne vid lukterna och få en del roliga synintryck och associationer (väcka intresset) är bara bra.
Se även fler bilder under Galleri/Jakt Simontorp.

simontorp november 2009 22ll
2009-10-01

Kursavslutning
Då har det varit kursavslutning för tisdags-gruppen efter tio veckor med i stort sett bara fint väder. För första gången hittills på en grundkurs kunde vi prova att parvis släppa upp hundarna för att leka och kalla in dem.
Josefin Frid Lindsjö och hennes hund Hrammur från Trelleborg gjorde sig förtjänt av ett litet pris för sina framsteg under kursen. Grattis!
För att se fler bilder från kursen se "Kurs 05 2009" under Galleri.

josefin  hrammurl
2009-09-29

Storkram
Ibland lyckas man få till en och annan kul bild även om man inte kan fotografera. Catrin Paulsson från Höllviken med sin lilla Sibirian Huskey Nemi.
Catrin har gått med sin andra hund Olga tidigare.

grundkurs 05 2009 l 52
2009-09-11

Dixie
Nu har vi fått en ny hund i familjen igen. Denna gången är det en Tysk Jaktterrier av intressanta linjer och hon är nu 12 veckor gammal. En underbar liten hund som vi fått tag i genom hundscouten och tränaren Joni Vitanen. För att titta på fler bilder se "Hundar" / "Dixi" under Galleri.

dixie sept 2009 01ll
2009-09-07

Fortsättningskurs
Jag planerar att starta en fortsättningskurs under oktober månad och vill här påminna er som är intresserade av att vara med att anmäla det på e-mail så fort som möjligt. Fortsättningskursen är en kurs med högre tempo och större störningar och för att vara med bör man kunna arbeta med hunden lös mestadels av tiden.
Kul och lärorik!

2009-09-02

Bosjökloster
Årets jakt- och fiskemässa på Bosjökloster är över och helgen bjöd mestadels på fint väder. Inte riktigt lika välbesökt som vanlig men desto behagligare att gå omkring.
Jeppe Stridh hade två uppvisningar per dag och i vanlig ordning var det välbesökt. Ca 40 ekipage av olika raser gjorde ett jättebra jobb och visade hur träning i vardagslydnad kan se ut när den är som bäst.

bosjkloster 2009 009l
2009-08-17

Skånska Jakt & Fiskemässan
För alla jakt-, fiske- och hundintresserade är det nu dags för den årliga mässan på Bosjökloster. Den 29-30 augusti kan man se olika uppvisningar, besöka ras- och specialklubbar i deras montrar samt se på uppvisning av Jeppe Stridh och hans elever. Och mycket, mycket mer.
Mässan är väl värd ett besök.

2009-08-03

Apporteringskurs
Förra veckan och några veckor framöver hjälper jag hundtränaren och kompisen Joni Vitanen på en kurs han anordnar i apportering. Den går på en stor hästgård i Torna Hällestad.
Mycket intressant kurs för dem som är intresserade av apportering på hög nivå.
En förutsättning för att lyckas (och vara med på kursen) är en hög lydnadskvalitè vilket alla ekipagen uppvisade.

apporteringskurs juli 2009 01l
2009-07-25

Grattis Helena och Goose
På kursavslutningen torsdagen den 23/7 fick Helena Vuris och hennes hund Goose ett litet erkännande för bästa framsteg. Hunden är 15 månader och har varit i familjen sedan han var 10 månader.
Stort Grattis! Bra jobbat och lycka till med träningen i fortsättningen.
Hälsningar Anders
För att titta på fler bilder från kursen se "Kurs 04 2009" under Galleri

helena goosel
2009-07-19

Skillinge
Förra veckan hade jag förmånen att få besöka Skillinge för ett litet föredrag om vår filosofi. En vacker sommarkväll med trevliga människor och på en plats alldeles invid hamnen.
Tack för initiativet Dan & Christine.

skillingel
2009-07-09

Figurantutbildning
V 26 var jag på en serie kurser under 5 heldagar i SBK-Skånes regi. Kurserna var välorganiserade och intressanta och resulterade i att man kan agera figurant(B) vid Mentalbeskrivning och Mentaltest. Att läsa hund är ett ämne ingen kan bli fullärd i och vid beskrivningar och tester ges massor av möjligheter.
Det är också intressant att träffa företrädare för andra träningsfilosofier och man kan konstatera att skillnaderna är stora i sättet att se på ekipagens grundförhållande och i hur man "löser upp knutar" som uppkommit.
Fler bilder finns under "Kurser" / "MH kurs" i Galleriet.

MH Kurs
2009-06-26

Gästspel
Efter en smickrande förfrågan från en grupp hundägare i Skillinge på Österlen kommer vi att göra ett litet gästspel där under Juli månad.

2009-06-18

Hälsning
Vi önskar alla gamla och blivande kunder en riktigt Glad Midsommar!

2l
2009-06-12

Bästa framsteg
Vid kursavslutningen den 9 juni fick Peo Olsson och hans boxertik Wilma ett litet erkännande för bästa framsteg på grundkursen. Hunden är sex år gammal och har massor av motor och mot bakgrund av det har Peo gjort ett mycket bra arbete. Lycka till med träningen framöver och även med den yngre hunden.
Vi hoppas på ett foto inom kort : -)
Äntligen! Tack Peo.
Fler bilder finns under "Kurser" / "Kurs 03 2009" i Galleriet.

peo o wilmal
2009-06-05

Canell
Nu har vi för tredje gången haft nöjet att ha lilla Canell inackorderad. Hon är en underbar irländsk setter med enorm energi.
Hennes ägare Per & Sigrid Grettve från Lund tränar bruks med henne och till hösten kommer hon att börja jaga.

chanellel
2009-05-10

Hälsning
En hälsning från Charlotte och Fanny :
Hej Anders och alla kursare!
Vi var med på repetitions-, och fortsättningskurs innan vi flyttade till Dubai. Vi trivs jättebra och har funnit oss väl tillrätta i ett hus med trädgård med massor av gräsmatta och sjöar för Fanny att leka och bada i. Fanny älskar att leka i sanddynerna när vi är ute i öknen. Än så länge är det bara 30-35 grader men det lär bli varmare i sommar. Tack för trevliga och lärorika kurser och hälsa alla våra kurskamrater.
Varma hälsningar från Fanny och Charlotte Gammelgaard.

fannydubai
2009-05-02

Diva
Under 10 dagar skall vi passa en i jaktsammanhang välkänd tysk jaktterriertik vid namn Diva.
Hon är bl a Svensk och Finsk grytjaktschampion och en underbar familjehund. Hon ägs av hundtränaren Joni Vitanen och mer om deras meriter kan man läsa om på www.stulanders.se.

diva3l
2009-04-22

Czyrk
Nu har Czyrk blivit 1 1/2 år och en riktigt prydlig Schäfer med otrolig arbetslust och ett glatt, trevligt sätt. Förutom vardagslydnaden har han lärt sig att apportera och spåra. Han har aldrig riktigt tyckt om att åka bil men med mycket träning har det blivit bättre.

czyrkapport1l
2009-04-08
Välbesökt invigning!
Invigningen av den nya arenan i Lund blev något alldeles extra. En uppvisning med inte mindre än 96 hundar av massor med olika raser representerade. Jeppe bjöd besökarna på en presentation och lydnadsuppvisning. Passet avslutades med att 96 hundar lämnades av sina förare och satt ensamma kvar på planen allihopa.
Tack för en fin insats till: Ann, Monica, Tina, Jonas, Rebecka, Lena och Uno!
Lunds arena
2009-03-20
Invigning av Färs & Frosta Sparbanks Arena i Lund
Söndagen den 5/4 kl 14.00 kommer det att vara invigning av den nya arenan i Lund och Jeppe Stridh är inbjuden att med en stor kavalkad av olika raser visa hur ett träningspass kan gå till. Östergrens Hundägarskola kommer hjälpa till och vara representerad med 8 ekipage.
Alla är välkomna att titta och inträdet är gratis.
2009-03-01
Hund i sitt eget hus!
Det är inte lätt att vara en hungrig hund och dessutom inte få lov att jaga katter.
Kattunge
2009-02-17
Grattis
Vid kursavslutningen den 10 Februari fick Anders & Caroline pris för bästa framsteg med sin rottis Rolf. Ett bra arbete från ett tufft utgångsläge.
2009-01-25
Husdjursdag på Granngården!
Den 23 januari anordnade Granngården i Malmö en husdjursdag och Östergrens Hundägarskola var inbjuden för att svara på frågor om hundträning och hundhållning. Czyrk var med oss i montern hela dagen. Ett trevligt och välbesökt initiativ av Granngården som har ett stort, brett husdjurssortiment.
czyrk-nyheter
2009-01-17
Nyinvigd träningsplan!
Den 15/1 hade första fortsättningskursen 2009 avslutning på den nyinvigda träningsplanen med 15 hundar samtidigt. På dessa kurser har de flesta kommit så långt att de inte alls eller bara sparsamt behöver använda koppel. I slutet av kursen kallas hundarna in från full lek med varandra. Exempel på andra övningar är kvarsittning då andra hundar leker, korsvis inkallning av alla hundar samtidigt mm.
En rolig, lärorik och mycket krävande kurs.
2008-12-20
Stort grattis!
Vi gratulerar Uno Engdahl och hans hund för bästa framsteg på grundkursen som hade avslutning i november 2008. Bra jobbat!
2008-10-30
Stort Grattis!
Vi gratulerar Jonas Wallander och hans hund Zelda för ett väl utfört jobb under grundkursen.
Jonas Wallander
2008-06-25
Stort Grattis!
Vi gratulerar Lotta Bergfalk, Höllviken och hennes Faldo som fick pris för bästa framsteg i måndagsgruppen som hade avslutning 23/6.
Lotta Bergfalk
2008-06-20
Stort Grattis!
Vi gratulerar Fredrik Mårtensson, Hökatorp Slott; Sjöbo och hans Oden fick pris för bästa framsteg i onsdagsgruppen som hade avslutning 18/6.
Fredrik Mårtensson
2008-03-27
Czyrk
Czyrk har nu blivit 20 veckor gammal och acklimatiserat sig i familjen. Han var sen i utvecklingen vilket gjort att vi fått vänta en tid med träningen men sedan tre veckor är vi igång. Med en unghund skall allt vara roligt men med små inslag av tydliga krav. Han har lärt sig att inte dra i koppel, att gå fot och stanna kvar. Små, korta, roliga och intensiva pass är bäst och sakta ökar också störningarna. Fortsättning följer!
Czyrk
2008-01-31
Czyrk
Detta är vår nya familjemedlem Czyrk och han är en schäfervalp på 12 veckor. Han tillhör Försvarsmakten och vi skall ha honom ca ett år fram tills dess att han ska testas för att se om han skall bli tjänstehund. Det är en livlig och trevlig liten prick och snart är det tid att så smått börja arbeta med honom. Längre fram kommer jag att berätta hur det går. Vi önskar honom välkommen.
Czyrk
2008-01-17
Grattis!
Vi vill gratulera Ann Marie Persson, Helsingborg och hennes nu treårige Zumas Kazpian alias
Tango till att han blivit certifierad försvarsmaktshund. Det skedde den 24-25/11 2007 i Önnarp, Ängelholm. Ni har gjort ett jättejobb.
Grattis önskar Anders med familj.
Ann-Marie